Přední autorka romantických a dobrodružných příběhů Daniela Mičanová v nové knize spojila své dvě vášně – vaření a psaní – a přináší třicet rozličných příběhů doplněných recepty pro všechny příležitosti.

Zena_s_dranzirakem_FRONT_02

„Na své by si měli přijít opravu všichni. Zarputilí masožravci, milovníci sladkých pamlsků, začátečníci, pokročilí, zastánci svěžího, rychlého vaření i sofistikovaných omáček,“ láká autorka, kterou můžete znát ze stránek tzv. upíří tetralogie (romány Alexander, Lucius, Orlando a Jakubovy housle) či historické detektivky Ve službách třináctého prince.

Recepty doprovází třicet tematických příběhů různých žánrů, které však mají jedno společné: hlavní roli v nich hraje jídlo. Můžete se těšit na povídky veselé, fantastické, strašidelné i hororové či prostoupené silným lidským příběhem.

Žena s dranžírákem se rovněž může stát pěkným dárkem – vychází ve vázané podobě s přebalem a doprovodnými ilustracemi. Povídková kuchařka jistě potěší všechny milovníky vaření a dobrých příběhů.

Knihu si se slevou můžete zakoupit na webu nakladatele:

http://www.epocha.cz/detailknihy.php?id=745

Ukázka z knihy:

Anotace:

Poezie a dobré jídlo odjakživa kráčí ruku v ruce, ale jak je tomu s dobrým jídlem a prózou? Pravdu se pokusila odhalit moravská spisovatelka, náruživá čtenářka a vášnivá kuchařka Daniela Mičanová. Třicet povídek s jídlem v hlavní roli slouží jako předvoj třiceti praktickým receptům. Všechny patří ke stálému rodinnému repertoáru, jsou ověřené léty, v některých případech dokonce generacemi. Na své si přijdou zarputilí masožravci i vegetariáni, milovníci sladkých pamlsků, začátečníci, pokročilí, zastánci svěžího a rychlého vaření, ba i sofistikovaných omáček. Posnídáte s Fantomem Opery, dopřejete si rajskou polévku ve společnosti Čachtické paní, poobědváte s rodinou Addamsových, povečeříte se slečnou Marplovou. Čeká vás humorno až černohumorno, detektivno, strašidelno, fantastično, ale především mlsno. Kuchařku ocení zejména milovníci jídla s příběhem, kteří se rádi pobaví a potom (nebo přitom) si připraví něco dobrého.

Info o knize:

Autor: Daniela Mičanová
Obálka: Alena Oršovičová (foto) a Lukáš Tuma (grafická úprava)
Formát: váz. s přeb., 140×205 mm
Počet stran: 200
Cena: 199 Kč
Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz)
ISBN: 978-80-7425-276-1

 O autorce:

Daniela Mičanová (* 1977)

Náruživá kuchařka a spisovatelka se od mládí zajímala o staroegyptskou kulturu, což ji v sedmnácti letech vedlo k napsání první (nevydané) novely a následně ke studiu archeologie. Když akademická dráha nevyšla, vystřídala řadu zaměstnání, z toho dvanáct let se živila jako překladatelka beletrie na volné noze. Pyšní se třiceti přeloženými tituly, velkou většinou opět se staroegyptskou tématikou.

Jako autorka se prosadila upíří tetralogií, kterou tvoří romány Alexander (1999), Lucius (2001), Orlando (2002) a Jakubovy housle (2011). Je autorkou historické detektivky Ve službách třináctého prince (2013), v níž se vrátila do země faraonů a pyramid.

Historie jejích kulinářských zážitků je neodmyslitelně spojená se zážitky životními a odráží se v knize, kterou právě držíte v ruce.

Novinky, obálky, ukázky a zajímavosti o knihách nakladatelství Epocha najdete na:

https://www.facebook.com/Nakladatelstvi.Epocha

Komentáře

komentářů

About The Author