Nejen fantastikou živ je fandom. A na tak dlouhé akci, jako je Festival fantazie, to platí dvojnásob. O čem je řeč? No přece o jídle. A nutno upozornit na to, že právě to se může stát dost problematickou součástí festivalového života.

Důvod je jednoduchý. Přestože festivalové toasty nebo pochoutky ze zdejšího království grilu potěší nejednoho strávníka, co si budeme povídat – jíst každý den se to zkrátka nedá. Abychom vám ušetřili zbytečný čas a peníze, vydali jsme se do těch chotěbořských restaurací, které patří mezi návštěvníky mezi ty nejnavštěvovanější, abychom vyzkoušeli, jaká jídla v nich můžete ochutnat.  A výsledek nás a především naše žaludky příliš nepotěšil.

Populárního kuchaře z Primy by v Chotěboři pravděpodobně trefil šlak. Radost jsme neměli ani my, redaktor a redaktorka ZáBlesku, kteří prostě už odmala zázračnou chuťovou příměs zvanou kečup nemáme rádi. Právě zdejší restaurace na něm totiž postavili svou kuchyni.

Což je škoda, protože obsluha se k redakci ZáBlesku ve všech navštívených hospodách chovala hezky. A to dokonce i ve Vysočině, kde nám kuchař z kuchyně vzkázal, že to, že nám místo objednaného vepřového přinesli kuřecí, znamená pouze skutečnost, že ono vepřové je natolik libové, že vypadá vlastně tak trochu jako… kuře. Ano, v Chotěboři může mít dokonce i prase křídla.

Pokud vám nevadí grilované jídlo, nebo pokud jste schopní jíst toasty od nevidím do nevidím, radíme vám, do města se nevydávejte a zůstaňte u festivalové stravy. Je možné, že některá z restaurací zde v Chotěboři by redakci ZáBlesku nadchla, bohužel ty navštívené výrazně otupily naši odvahu pouštět se do dalšího experimentování.

A pokud grilované maso ani toasty nepatří na topku vašeho jídelníčku a zároveň se na festival teprve chystáte, radíme vám – zabalte si svačinku s sebou. Budete tak mít zajištěno, že se alespoň jednou během svého pobytu v Chotěboři dobře najíte.

Komentáře

komentářů

About The Author

FF noviny.

Leave a Reply